top of page
  • Suat Bektaş

Karbosan Replatforming Projesi



“Partnera ile kurulduğu günden beri birlikte çalışıyoruz. Bu kararın doğruluğu hem proje sırasında hem de proje sonrasında Partnera ekibinin özverili çalışmasıyla defalarca teyit edilmiş oldu.”

Suat Bektaş / Karbosan - Bilgi Sistemleri Müdürü



Oracle uygulamalarının rolü iş yapış şeklimizi belli boyutta değiştirdi. İşe bakış şeklimize yeni vizyonlar getirdi. Oracle e-Business Suite’i Ocak 2006’dan beri neredeyse tüm süreçlerimizde aktif olarak kullanmaktayız. Bunun dışındaki bazı süreçlerde ise Oracle veritabanı üzerinde 3. parti yazılımları kullanıyoruz.

“Exadata Cloud at Customer” geçiş kararını eski bir donanım kullanmamız ve okuma yazma performans ihtiyacımız nedeni ile verdik. Donanım, veritabanı ve uygulama katmanlarının tek bir üretici tarafından sağlanıyor olmasının getirdiği avantajlardan da yararlanmak istedik. “Exadata Cloud at Customer” bu sırada bizim I/O sorunumuza kesin bir çözüm sunuyordu. Bu kararı vermemizde en önemli sebep, alt yapının sağlam ve sorunsuz olması ve alt yapı için harcayacağımız zamanın uygulama geliştirme gibi çok daha katma değerli işlere harcanabilecek olmasıydı. “Exadata Cloud at Customer” geçişi yapmamız ise artık sadece donanım değil, veritabanı lisans yönetiminin de tek bir paket haline getirilmesinden kaynaklanıyordu. Kiralama o dönemde bize daha uygun geldiği için böyle bir karar verdik ve bundan da kazançlı çıktığımızı düşünüyoruz.


Geçiş projesini Oracle ACS ekibi ve Partnera DBA ekibiyle beraber gerçekleştirdik. Partnera’yı seçmemizde en önemli etken, ekibin Exadata geçişinde bizimle beraber çalışarak sorunsuz bir geçiş sağlaması ve ayrıca bizi yakından tanıyan bir ekip olmasıydı.

Partnera ile kurulduğu günden beri birlikte çalışıyoruz. Bu kararın doğruluğu hem proje sırasında hem de proje sonrasında Partnera ekibinin özverili çalışmasıyla defalarca teyit edilmiş oldu.

Oracle “Exadata Cloud at Customer” kiralama sürecinin bitmesine yaklaşık üç buçuk yıl var. İşlerimi son dakikaya bırakmaktan pek hoşlanmadığım için iki yıl sonra “Exadata Cloud at Customer” veya Oracle’ın o günkü teknolojileri ile yapılabilecekleri değerlendirmeye başlayacağız.

Altyapıda, evet öndeyiz ama uygulama tarafında da önde olmamız gerekiyor. Oracle EBS katmanında versiyon güncelleme projesi üzerinde çalışıyoruz. Bu projeye de şirketimiz için en uygun zamanda Partnera ile birlikte başlayacağız. Uygulama katmanında ise kendi kaynaklarımızla birçok projeyi gerçekleştirme kabiliyetimiz var. Nefesimizin yetmediği yerde sırtımızı dayadığımız Partnera’ya güvenmekteyiz. Birlikte daha önce birçok işin altından kalktığımız gibi bundan sonrakilerin de altından kalkacağımıza eminiz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page